yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun kuruluşda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Elektrikler kesik evetğunda da geceleri parlayan bir örgüda olan bu tasarlar ciddi durumların gaye göstericisidir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu sistem sayesinde kapı nazar boncuğu bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.

Birlik Kanatlı Yangın Kapıları; Bir numara kanatlı tasar çizimıyla, mikro mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın çabucak güvenli bir çıkış sağlar.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek ciğerin mutasavvertır.

Aynı zamanda yangın kapısının eğer olmazsa olmazları ortada; kapı aksesuarları da arazi allıkıyor. Kapı Yangın Kapısı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

 Yangın merdivenleri içeriden veya dışarıdan örgülabilmektedir. Hariçardan meydana getirilen merdivenler elan azca maliyeti ve mahal kaybının elan az olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir.

Yukarıda mekân kayran özellikler; yangın baplarında görev yer beceri özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması dair önlem kırmızıınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı şiddetli olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının makam alması da zorunu kılınmıştır.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlamlanır. Yapılan tetkikat, yangın serlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre süresince olay yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Gene sadece 6 dakikalık güdük bir sürede dünyaın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla konstrüksiyonların kucakindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylece bünyelardan çıkış imkânsız evet. En esen alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Dirilik kaybının en aza indirilmesi ya da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Yangın yahut evgin gidiş vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla boşaltma edilmesi sinein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü simultane bapnın çabucak açılması bâtınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangına Dayanıklı Baplar ile dayalı her detaya değindiğimiz tasarmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlantısına tıklayarak erişebilirsiniz.

Report this wiki page